ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΓΑΛΟΥ

Ανανέωση στο δέρμα, Γρήγορη επιστροφή στη δουλειά

fractional-laser-co2-1

Πρόκειται για laser τελευταίας τεχνολογίας που αποσκοπεί στο να επιτύχει τα οφέλη ενός επεμβατικού LASER χωρίς το μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, που αυτό συνεπάγεται. Το fractional CO2 LASER κατάφερε να λύσει τα προβλήματα της μακράς περιόδου αποθεραπείας του παλιού LASER CO2, διατηρώντας τα πλεονεκτήματά του στη βελτίωση του δέρματος.

Πως ενεργεί

fractional-laser-co2-2

Το fractional CO2 LASER προκαλεί μικροσκοπικές ζώνες θερμικής εξάχνωσης στο δέρμα οι οποίες κλινικά γίνονται αντιληπτές σαν μικρές κουκίδες (καλύπτονται εύκολα με make up.) Με τον τρόπο αυτό αντί να επιδράσουμε σε όλη την επιδερμίδα και να περιμένουμε η επούλωση να γίνει από τα βαθύτερα στρώματα αυτής, επεμβαίνουμε σε πολύ μικρά σημεία, βαθειά μέσα στο δέρμα, με τρόπο που να δημιουργούμε “μικροθερμικές θεραπευτικές ζώνες”.

Το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ανάμεσα στις μικροθερμικές αυτές ζώνες υπάρχει υγιής επιδερμίδα, η οποία έρχεται πολύ γρήγορα να καλύψει τις μικροσκοπικές αυτές περιοχές ώστε η επούλωση του δέρματος να γίνει ταχύτατα μειώνοντας έτσι κατά πολύ το χρόνο αποθεραπείας.

fractional-laser-co2-3


Στις μικροσκοπικές αυτές ζώνες το δέρμα, που έχει υποστεί τη δράση του LASER, καλύπτεται από νέα επιδερμίδα, καλύτερης ποιότητας. Οι “μικροθερμικές θεραπευτικές ζώνες” ενεργοποιούν την φυσική παραγωγή νέου κολλαγόνου και προκαλούν την απόπτωση των γηρασμένων κυττάρων του δέρματος. Είναι κατανοητό ότι η μία θεραπευτική συνεδρία αυτού του είδους, δεν μπορεί να έχει τα αποτελέσματα της ολικής εξάχνωσης της επιδερμίδας. Συνήθως χρειάζονται 3-4 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα ενός μήνα.

Χρόνος αποθεραπείας

Με τη νέα μέθοδο fractional CO2 LASER συνήθως υπάρχει ερυθρότητα για μία έως τρεις ημέρες, η οποία μπορεί να καλυφθεί με make up. Επίσης παρατηρούνται κάποιες πολύ μικρές καστανές κουκίδες που αντιστοιχούν στα σημεία εφαρμογής του laser που καλύπτονται εύκολα με make up, διάρκειας 1-3 ημερών συνήθως. Το άτομο δεν χρειάζεται να αποκοπεί από τις δραστηριότητές του.

Ενδείξεις θεραπείας

  • Θαμπό δέρμα
  • Διατεταμένοι πόροι
  • Πανάδες – Δυσχρωμίες
  • Ρυτίδες
  • Ουλές ακμής
  • Αντιγήρανση
  • Ανάπλαση προσώπου
  • Φωτογήρανση – Χρονογήρανση
  • Σύσφιξη
  • Κατάλληλο και για πιο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι ο λαιμός, ο θώρακας, τα χέρια και πολλές άλλες.

Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, αλλά η μέγιστη βελτίωση συνήθως παρατηρείται μετά από 2-3 μήνες.

Προετοιμασία για την θεραπεία

Η διαδικασία αυτή μπορεί άνετα να γίνει στο ιατρείο με χρήση μόνο αναισθητικής αλοιφής. Η αλοιφή απλώνεται στο πρόσωπο (ή στο ανάλογο σημείο εφαρμογής) και μετά από 45 λεπτά μπορεί κανείς να κάνει τη διαδικασία, η οποία διαρκεί περίπου 20 – 30 λεπτά.

Μετά τη θεραπεία

Το άτομο, που έχει δεχθεί τη θεραπεία, αισθάνεται μία αίσθηση θερμότητας στο πρόσωπο για λίγες ώρες μετά. Το δέρμα θα είναι ερεθισμένο, κόκκινο και με λίγο οίδημα για την επόμενη μέρα. Τις επόμενες 2-3 ημέρες αρχίζει να υποχωρεί σταδιακά το οίδημα και το ερύθημα. Όμως μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει make up και να παρουσιαστεί στο περιβάλλον του. Εάν η θεραπευτική προσέγγιση επιλεγεί να είναι πιο έντονη, τότε μπορεί να χρειαστούν 4-5 ημέρες για την αποθεραπεία. Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη τις επόμενες μέρες και μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα ελαφρύ ξεφλούδισμα του δέρματος. Αυτό μπορεί εύκολα να καλυφθεί με μία κρέμα ενυδάτωσης και makeup.

Πλεονέκτημα η γρήγορη επιστροφή στις δραστηριότητες

Το μεγάλο πλεονέκτημα του fractional CO2 LASER, είναι ότι μπορεί να συνδυάσει την αποτελεσματικότητα ενός επεμβατικού λέιζερ με το βασικό πλεονέκτημα των μη επεμβατικών λέιζερ, που είναι η άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες.

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες !