Ενέσιμη λιπόλυση


Η ενέσιμη λιπόλυση είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση εντοπισμένων αποθέσεων λίπους στο σώμα (κοιλιά, μηροί, γλουτοί). Η μέθοδος συνίσταται στην υποδόρια έγχυση μιας ουσίας, της φωσφατιδυλοχολίνης (250mg/Ml),που εξάγεται από τη λεκιθίνη της σόγιας σε συνδυασμό με το διαλύτη του, το δεοξυχολικό νάτριο.

Το φάρμακο διεισδύει στο λιποκύτταρο και προκαλεί λύση της κυτταρικής του μεμβράνης. Το λίπος στην συνέχεια μέσω της αιματικής κυκλοφορίας αποβάλλεται δια της πεπτικής οδού.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι παροδικές και σχετικά ήπιες. Για 2-3 μέρες παρατηρείται οίδημα, ερυθρότητα, ήπιο άλγος και εκχυμώσεις στην περιοχή των υποδόριων ενέσεων. Μετά την θεραπεία συνίσταται δίαιτα χωρίς αλάτι και άφθονη ενυδάτωση από το στόμα.

Γίνεται μια φορά το μήνα και συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες. Οι ενέσεις φωσφατιδυλοχολίνης είναι μία σχετικά ασφαλής, οικονομική και αποτελεσματική εναλλακτική θεραπευτική λύση αντί των χειρουργικών επεμβάσεων (λιποαναρρόφηση) για την μείωση των εντοπισμένων εναποθέσεων λίπους.


logo

Η ιατρός είναι αριστούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο «Α.Συγγρός»

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Αγίου Δημητρίου 5, Άγιος Δημήτριος
  • +30210 97 60 602
  • nmagalou@yahoo.gr

© 2022 Dermahealth. All rights reserved