Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος

14/12/2018

Kατά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα υλικά με σκοπό την αύξηση των μαλακών μορίων για αισθητικούς λόγους. Το Yαλουρονικό Oξύ χρησιμοποιείται με αυξανόμενη συχνότητα για την αύξηση των χειλέων και τη διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου.   Είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης, μία γλυκοζαμινογλυκάνη που αποτελείται από επαναλαμβανόμενες αλληλουχίες του μονοσακχαρίτη D-γλυκουρονικού οξέος και της N-ακετυλ-D-γλυκοζαμίνης.

   Είναι δομικά, φυσικά, χημικά και βιολογικά ταυτόσημο σε όλους τους ιστούς όλων των ειδών και αυτό το καθιστά την ιδανική ουσία για χρήση ως βιολογικό υλικό στην ιατρική και την αισθητική.

Το ένεσιμο υαλουρονικό οξύ έχει καταδείξει υψηλή ασφάλεια και χαμηλή συχνότητα ανεπιθύμητων ενεργειών.

Μετά την εφαρμογή Υαλουρονικού μπορεί να εμφανιστούν εκχυμώσεις (αιμάτωμα), ήπιο ερύθημα και οίδημα στην περιοχή της θεραπείας που διαρκούν λίγες μέρες και υποχωρούν μόνα τους. Η εμφάνιση αντιδράσεων υπερευαισθησίας ή οζιδίων είναι εξαιρετικά σπάνια και αναστρέψιμη. Δεν έχουν αναφερθεί μόνιμες ανεπιθύμητες αντιδράσεις.   

   Τα ενέσιμα εμφυτεύματα μαλακών μορίων θεωρούνται ιδανικά λόγω της ευκολίας με την οποία διενεργείται η εμφύτευση, του χαμηλού κόστους και της ελάχιστης ταλαιπωρίας του ασθενούς. Η διάρκεια εμφύτευσης κυμαίνεται από 20 λεπτά έως 1 ώρα, με ελάχιστη ταλαιπωρία του ασθενούς. Συνήθως δεν χρειάζεται  τοπική αναισθησία (με εξαίρεση τα χείλη).Εάν χρειαστεί, εφαρμόζεται τοπικά μία αναισθητική κρέμα υπό κλειστή περίδεση για 1 ώρα περίπου πριν τη θεραπεία.

logo

Η ιατρός είναι αριστούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο «Α.Συγγρός»

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Αγίου Δημητρίου 5, Άγιος Δημήτριος
  • +30210 97 60 602
  • nmagalou@yahoo.gr

© 2022 Dermahealth. All rights reserved