Δερματοσκόπηση – Χαρτογράφηση Σπίλων


ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗ

Είναι μία μη επεμβατική τεχνική που χρησιμεύει στη διάγνωση μελαγχρωματικών βλαβών του δέρματος. Με την βοήθεια ειδικού  μικροσκοπίου καθίστανται ορατά μορφολογικά χαρακτηριστικά των βλαβών που δεν είναι δυνατό να δούμε με γυμνό μάτι και τα οποία βρίσκονται κάτω από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος. Ο ρόλος της είναι αποφασιστικός στην αναγνώριση πρώιμων μελανωμάτων. Η έγκαιρη αφαίρεση αυτού πάχος βλάβης < χιλιοστό ισοδυναμεί με πλήρη ίαση και διάσωση του ασθενούς από τον πιο επιθετικό και θανατηφόρο καρκίνο του ανθρωπίνου σώματος .Η δερματοσκόπηση είναι μία “εύκολη” τεχνικά μέθοδος που επιτρέπει τη διάγνωση του κακοήθους μελανώματος σε πολύ πρώιμο στάδιο με την προϋπόθεση ότι ο δερματολόγος διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ανάλογη εκπαίδευση και εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα…

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Με τη βοήθεια ειδικής κάμερας συνδεδεμένης με ηλεκτρονικό υπολογιστή γίνεται καταγραφή και ψηφιακή απεικόνιση όλων των σπίλων του σώματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα οποία καθορίζει ο δερματολόγος με βάση τα ευρήματα της καταγραφής επαναλαμβάνεται η χαρτογράφηση και γίνεται σύγκριση των παλαιών με τις καινούριες απεικονίσεις. Με τον τρόπο αυτό διαπιστώνεται εύκολα εάν υπάρχει αλλαγή στον σπίλο ως προς το μέγεθος χρώμα σχήμα και υφή τόσο μακροσκοπικά όσο και δερματοσκοπικά δηλ σε μεγαλύτερο βάθος κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Διαβάστε περισσότερα…


logo

Η ιατρός είναι αριστούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο «Α.Συγγρός»

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Αγίου Δημητρίου 5, Άγιος Δημήτριος
  • +30210 97 60 602
  • nmagalou@yahoo.gr

© 2022 Dermahealth. All rights reserved