Μεσοθεραπεία σώματος


Τι είναι η κυτταρίτιδα;
Κυτταρίτιδα είναι η ανάπτυξη κακής ποιότητας λιπώδους ιστού στους μηρούς, γλουτούς, γόνατα, κοιλιά. Η κυτταρίτιδα δίνει στα προσβεβλημένα σημεία την εικόνα του «φλοιού πορτοκαλιού».

Που οφείλεται;

 • Σε ορμονικούς παράγοντες (διαταραχές εμμηνόρρυσης, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση).
 • Σε διατροφικές συνήθειες (λίπη, υδατάνθρακες, αλκοόλ, κάπνισμα).
 • Σε διαταραχές τού μεταβολισμού λιποκυττάρων.
 • Σε διαταραχές της μικροκυκλοφορίας.
 • Σε φλεβική ή χρόνια λεμφική στάση.
 • Παχυσαρκία.

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι το ισχυρότερο όπλο κατά της κυτταρίτιδας.  Είναι μια θεραπεία που εφαρμόζεται πολλά χρόνια στο εξωτερικό (από το 1958 στην Γαλλία) και εφαρμόζεται ευρέως για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων. Η μεσοθεραπεία βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και έτσι βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών. Θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος της αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων (δερματική χαλάρωση, ρυτίδες, τριχόπτωση, γήρανση του δέρματος, αλωπεκίες κλπ.).

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία γίνεται με την έγχυση ενός μείγματος από βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοιδηματικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, στα σημεία όπου υπάρχει κυτταρίτιδα. Η έγχυση γίνεται με σύριγγες που έχουν μία πολύ λεπτή και μικρή βελόνα. Έτσι τα συστατικά αυτά εισχωρούν καλύτερα μέσα στο λιπώδη ιστό και έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Εφαρμόζεται  με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4-6mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) ή με το MESOMEGA (ειδική συσκευή έγχυσης) ή με το Mesoline ROLLER (ειδική συσκευή με μικροβελόνες) χωρίς καθόλου πόνο.

Είναι επώδυνη;

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται;

Απαιτούνται περίπου 10 θεραπείες κάθε 8–10 ημέρες και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή;

Δεν υπάρχει περιορισμός λόγω της ηλιοφάνειας. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου.   


ALIDYA


 

alidya1

Ο πρώτος ενέσιμος, επαναστατικός μηχανισμός για την θεραπεία της κυτταρίτιδας.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ,  Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΦΥΛΟΥ.
Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες όπως επίσης και οι κληρονομικές τάσεις θεωρούνται ως οι βασικοί παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, ενός προβλήματος που απασχολεί έντονα ένα μεγάλο αριθμό γυναικών.

Η κυτταρίτιδα ή αλλιώς με επιστημονικούς όρους η ”τοπική λιποδυστροφία” θεωρείται παθολογική κατάσταση των δερματικών και υποδόριων ιστών που χαρακτηρίζεται από κακή λειτουργία της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας με αποτέλεσμα την ανομοιογενή κατανομή μορίων λίπους στον συνδετικό ιστό και την κατακράτηση νερού σε αυτόν. Με απλά λόγια, ο όρος ”κυτταρίτιδα” χρησιμοποιείται για να περιγράψει την όψη φλοιού πορτοκαλιού που παρατηρείται συνήθως στο γυναικείο σώμα και συγκεκριμένα στην περιοχή των γλουτών, των μηρών, στο υπογάστριο, στα γόνατα και στο στήθος. Η σωστή διατροφή, η συστηματική άσκηση, η λήψη άφθονων υγρών και ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση του προβλήματος. Ωστόσο,σε πολλές γυναίκες η κυτταρίτιδα επιμένει, ακόμα και αν χάσουν βάρος και κάνουν συστηματική γυμναστική. Εάν ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία, το ALIDYA μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα με απολύτως ασφαλή τρόπο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ALIDYA?
Το ALIDYA, ένα ενέσιμο προϊόν για την θεραπεία και βελτίωση των ατελειών του δέρματος οι οποίες αποτελούνται από μεταβολές στην στοιβάδα του λιπώδους ιστού. Είναι το αποτέλεσμα των πιο πρόσφατων ερευνών στο πεδίο της κυτταρίτιδας. Η δράση του βασίζεται στην επαναστατική υπόθεση για την παθογένεια της κυτταρίτιδας η οποία σχετίζεται με την τοξικότητα του σιδήρου. Η επαναστατική σύνθεση του ALIDYA εξουδετερώνει την συσσώρευση τοξικών ουσιών (σιδήρου και αιμοσιδηρίνης) η οποία προκαλεί την διόγκωση των λιποκυττάρων) και συνεπώς ελαχιστοποιεί το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

alidya2

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ?
Ο αριθμός των θεραπειών ποικίλει ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, την περιοχή όπου αυτή εκδηλώνεται και τον βαθμό της κυτταρίτιδας. Για την εξασφάλιση ορατών αποτελεσμάτων απαιτούνται κατά μέσο όρο 7-12 θεραπευτικές συνεδρίες.15-30 μέρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, 1-2 εφαρμογές ενδέχεται να επαναληφθούν ως θεραπεία συντήρησης.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ALIDYA?
Με την τεχνική της μεσοθεραπείας σε εβδομαδιαίες συνεδρίες, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος εμφανίζει κυτταρίτιδα. Μετά την έκχυση, είναι πιθανό να υπάρξουν μικρά επιφανειακά αιματώματα ή ελαφρύ προς μέτριο ερύθημα στην περιοχή της ένεσης. Αυτές οι αντιδράσεις θεωρούνται φυσιολογικές για αυτόν τον τύπο θεραπείας και υποχωρούν πλήρως εντός λίγων ωρών.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ALIDYA?
Για τις επόμενες 12 ώρες μην εφαρμόζετε καλλυντικά στην περιοχή και αποφύγετε όλες τις άμεσες πηγές θερμότητας και ακτινοβολίας (ηλιοθεραπεία, UV-ακτινοβολία, σάουνα, κτλ)

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ALIDYA?
Το ALIDYA πρέπει να εφαρμόζεται σε υγιή άτομα και όχι σε ασθενείς με οξείες ή χρόνιες παθολογίες εντός ή γύρω από την περιοχή που πρόκειται να δεχτεί τη θεραπεία. Για προληπτικούς λόγους, δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς με ιστορικό αναφυλαξίας ή διάφορων αλλεργικών αντιδράσεων, σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από σοβαρές οργανικές ή συστηματικές παθήσεις –συμπεριλαμαβανομένων αυτοάνοσων ασθενειών – σε παιδιά και σε γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν.

alidya3  alidya4

 


Mέθοδος “AWT“ – Acoustic Wave Treatment


Κυτταρίτιδα – ο εχθρός του δέρματος.

Η κυτταρίτιδα συνήθως εμφανίζεται στους μηρούς, στους γλουτούς και στα μπράτσα. Ο συνδετικός ιστός είναι μαλακός και ελαστικός και χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ πλέγμα ινών κολλαγόνου που επιτρέπουν το τέντωμα του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ της δημιουργίας του λίπους και του καταβολισμού του λίπους μέσα στα κύτταρα οδηγεί στον σχηματισμό μεγάλων λιποκυττάρων, χαρακτηριστικών της κυτταρίτιδας, που δίνουν στο δέρμα στην συνήθη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Αποτελεσματική θεραπεία κυτταρίτιδας με την μέθοδο “AWT”

tdbfm

Τι είναι “AWT” και γιατί είναι αποτελεσματική στην θεραπεία της κυτταρίτιδας;

Η “Acoustic Wave Treatment” “AWT” χρησιμοποιεί ακουστικά – ωστικά κύματα, τα οποία εφαρμόζονται ήπια στην προς θεραπεία περιοχή. Τα κύματα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιατρική με τεράστια επιτυχία από το 1980 για τη διάλυση της πέτρας στα νεφρά και από το 1990 σε θεραπέιες διαταραχών των μυών και των τενόντων. Η σύγχρονη θεραπεία “AWT” εφαρμόζεται σε περιοχές με κυταρίτιδα.

Τα αποτελέσματα είναι:

 • Αναζωογονημένο και απαλό δέρμα
 • Μείωση αποθεμάτων λίπους
 • Σύσφιξη του συνδετικού ιστού
 • Μείωση πόντων περιφέρειας στις προσβεβλημένες περιοχές

 

ytbynjm         dsvhnm

Εμφανή και μετρήσιμα αποτελέσματα

Κλινικές μελέτες που διεξήχθησαν στην Ελβετία και στις Η.Π.Α. παρουσίασαν βελτίωση 110% στην ελαστικότητα του δέρματος των γυναικών που συμμετείχαν στις έρευνες. Επίσης όλες αυτές οι γυναίκες υπήρξαν ιδιαίτερα ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα της “AWT”.

 

hn

Μέθοδος θεραπείας
Ειδικό τζελ εφαρμόζεται στην προς θεραπεία περιοχή για να εξασφαλίσουμε ότι τα ακουστικά-ωστικά κύματα θα διοχετευθούν στο σώμα χωρίς απολύτως καμία απώλεια σε ενέργεια. Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη.

 

ugnh

Διάρκεια θεραπείας και συχνότητας επαναλήψεων.
Κατά μέσο όρο, η κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ανάλογα τον βαθμό του προβλήματος, από 6 έως 12 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3 με 4 ημερών θα είανι απαράιτητες.

Συνιστώμενες πρόσθετες ενέργειες

Η “AWT” θα πρέπει να συνοδεύεται από 30 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα, από δίαιτα με χαμηλά λιπαρά και ο ασθενής θα πρέπει να πίνει 2-3 λίτρα νερό κάθε μέρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ταχύτατη απομάκρυνση των προϊόντων του καταβολισμού.

Ποιές περιοχές του σώματος μπορούν να θεραπευτούν;

Η “AWT” μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα κάθε ηλικίας. Βοηθά το δέρμα να ανακτήσει την φυσική του ελαστικότητα και σφρηγιλότητα, βελτιώνει την εμφάνιση και μειώνει την περιφέρεια της θεραπευόμενης περιοχής.

Περιοχές που εφαρμόζεται:

 • Γλουτοί
 • Μηροί
 • Μπράτσα

3MAX plus


Η συσκευή 3 MAX PLUS είναι εξοπλισμένη με τρεις διαφορετικές τεχνολογίες

1.Πολυ-πολικό RF(ραδιοσυχνότητες)
2.Cavitation
3.Vacuum (Αναρρόφηση συνεχόμενη ή ρυθμική – Drainage). Διαθέτει έξι διαφορετικές κεφαλές. Μπορεί και παρέχει εξειδικευμένες και συνδυαστικές (με δύο ή περισσότερες τεχνολογίες) μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου και σώματος.

 

plus3

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ 3MAX PLUS
I. Δραστική μείωση όλων των μορφών κυτταρίτιδας
1)Οιδηματώδους (με κατακράτηση υγρών)
2)Λιπώδους
3)Ινώδους (χρόνια και επώδυνη μορφή)

II. Μείωση του τοπικού πάχους και σμίλευση του σώματος

III. Σύσφιξη προσώπου και σώματος (μηροί, έσω μηροί, κοιλιά, γλουτοί, περιοχή έσω γονάτου, μπράτσα)

IV. Προσώπου(τοπικές θεραπείες ματιών, περιστοματική περιοχή)

V. Μείωση του διπλοσάγονου

VI. Διαμόρφωση περιγράμματος προσώπου

VII. Καταπολέμηση των μαύρων κύκλων

VIII. Μείωση της κατακράτησης υγρών (Drainage)

 

plus31

ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΟΙ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ;
Η συσκευή 3MAX PLUS διαθέτει τρεις πολυ-πολικές κεφαλές RF διαφορετικού μεγέθους, προσώπου-σώματος και διαφορετικού βάθους διείσδυσης και δύο κεφαλές RF+VACUUM για ακόμα βαθύτερη δράση. Οι ραδιοσυχνότητες θερμαίνουν το δέρμα σε βάθος στα θερμο-θεραπευτικά όρια και προκαλούν ανάπλαση κολλαγόνου. Όταν δρουν βαθύτερα στο λίπος αυξάνουν τον μεταβολισμό των λιποκυττάρων.

ΠΩΣ ΔΡΑ ΤΟ CAVITATION;
Cavitation είναι η τεχνολογία υπερήχων στα 36KHz που δρα στον μεσοκυττάριο χώρο του λιπώδους ιστού δημιουργώντας κοιλότητες (φυσαλίδες-cavities), σκοπός της θεραπείας είναι η ρευστοποίηση του λίπους και η μείωση του αριθμού των λιποκυττάρων.

ΠΩΣ ΔΡΑ ΤΟ VACUUM;
Η ρυθμική αναρρόφηση αυξάνει το ρυθμό της λεμφικής κυκλοφορίας μειώνοντας τις κατακρατήσεις υγρών στην περιφέρεια, το 10% των εξωκυττάριων υγρών του σώματος στην περιφέρεια μέσω της λεμφικής οδού.

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ;
Μετά από κλινική εξέταση ο γιατρός σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας θα σας προτείνει ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο (κυτταρίτιδας, τοπικού πάχους, σύσφιξης, drainage ή και συνδυασμός). Έως 10-12 συνεδρίες RF, κάθε 7 έως 15 ημέρες, συνολική διάρκεια θεραπείας περίπου 2 μήνες. Cavitation έως 3 συνεδρίες ανά μήνα, συνολική διάρκεια  περίπου 2 μήνες.

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;
Κάθε συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 0 λεπτά έως μιάμιση ώρα, ο χρόνος εξαρτάται από την έκταση και τον αριθμό των περιοχών αλλά και από το είδος της θεραπείας (RF, Cavitation, Vacuum ή συνδυασμός).

Η θεραπεία είναι ευχάριστη χωρίς επιπλοκές. Κατά τη διάρκεια εφαρμογής των ραδιοσυχνοτήτων ο ασθενής νιώθει μια βαθιά αίσθηση θερμότητας στην περιοχή, ενώ κατά την διάρκεια εφαρμογής του Cavitation ακούγεται ένας ελαφρύς ήχος.

 


Carboxytherapy – Kαρβοξυθεραπεία


                           

        

Η carboxytherapyείναι μια ιατρική θεραπεία κατά την οποία γίνεται χορήγηση διοξειδίου του άνθρακα [CO₂] υποδόρια ή ενδοδερμικά, για θεραπευτικούς σκοπούς, μέσω μικροεγχύσεων με πολύ λεπτές βελόνες 30G, που χρησιμοποιούνται συνήθως στη μεσοθεραπεία. . Το CO2  είναι ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού μας.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η carboxytherapyβελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, ενεργοποιεί την τοπική μικρο-κυκλοφορία, διεγείρει τις ίνες κολλαγόνου, και διασπά την μεμβράνη των λιποκυττάρων, προκαλώντας λιπολυτική δράση, χωρίς βλάβη στο συνδετικό ιστό, τα αιμοφόρα αγγεία και τις περιβάλλουσες νευρικές δομές.

Το διοξείδιο του άνθρακα παράγεται φυσιολογικά από το σώμα μας, ως εκ τούτου η θεραπεία δεν είναι τοξική ακόμη και σε υψηλές δόσεις και το υπερβάλλον διοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται φυσιολογικά. Με την ολοκλήρωση μιας συνεδρίας, το διοξείδιο του άνθρακα απορροφάται έπειτα από 5 – 10 λεπτά. Επομένως, πρόκειται για μια ασφαλή μέθοδο που εμφανίζει ελάχιστες παρενέργειες (αίσθημα δυσφορίας στις υποδόριες περιοχές ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να δημιουργηθούν μώλωπες).

Η θεραπεία φέρει την έγκριση του αμερικανικού οργανισμού FDA.

Μηχανισμοί δράσης

 • Διέγερση της σύνθεσης κολλαγόνου: Αναδιοργάνωση των ινών κολλαγόνου έπειτα από τις ενδοδερμικές εγχύσεις CO₂. Το χόριο λαμβάνει ένα μήνυμα κάκωσης και έτσι ενεργοποιείται μια φυσική διαδικασία αποκατάστασης. Το διοξείδιο του άνθρακα βελτιώνει τη διαδικασία αυτή, αρχικά μέσω μιας μεγαλύτερης επαναγγείωσης και στη συνέχεια απελευθερώνοντας περισσότερου οξυγόνου στην υπό θεραπεία περιοχή – βελτιώνοντας έτσι τη φάση του «μηχανισμού επισκευής του  δέρματος».
 • Nεο-αγγειογένεση-Αγγειοδιαστολή: Με την έγχυση του διοξειδίου του άνθρακα προκαλείται ισχυρή αγγειοδιαστολή,αυξημένη αιμάτωσητων υπο θεραπεία περιοχών, αυξημένη αρτηριακή ροήκαι  δημιουργία νέων τριχοειδών αγγείων.
 • Ενεργοποίηση υποδοχέων και λιπόλυση:το CO₂ενεργοποιεί, σαν δευτερεύον αποτέλεσμα, τη λιπόλυση και τη διάσπαση της μεμβράνης του λιποκυττάρου.
 • Φαινόμενο Bohr :Αφορά στην τάση της αιμοσφαιρίνης να μειώνει την προτίμησή της για οξυγόνο όταν η συγκέντρωση του CO₂στο αίμα αυξάνεται. Αυτό προκαλεί την αιμοσφαιρίνη να απελευθερώσει περισσότερο οξυγόνο στους επιφανειακούς ιστούς και τους μύες. Η χορήγηση διοξείδιου του άνθρακα στους ιστούς ενισχύει την ενυδάτωση με το σχηματισμό ερυθροκυττάρων με ανθρακικό οξύ (H₂CO₃), τα οποία διασπώνται σε υδρογονοκατιόν (Η +) και όξινο ανθρακικό HCO₃ιόν.

Στόχος είναι η τοπική ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, καθώς το αίμα είναι ο φορέας του οξυγόνου. Η καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση προκαλούν την αναδόμηση του κολλαγόνου και την αγγειογένεση νέων αιμοφόρων κυττάρων στα επίμαχα σημεία, με αποτέλεσμα να αναζωογονούνται και να ανορθώνονται οι ιστοί, να διορθώνονται οι ρυτίδες και να βελτιώνεται η εξωτερική όψη της επιδερμίδας. Επιπλέον, τo CO2 κάνει πιο εύθραυστα τα λιποκύτταρα, δίνοντας έτσι λύση και σε προβλήματα τοπικής συσσώρευσης λίπους στο πρόσωπο και τον λαιμό.

η carboxytherapyβελτιώνει

 1. Tην ελαστικότητα του δέρματος
  2.    Tην κυκλοφορία και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων,
  3.    Eνεργοποιεί το κολλαγόνο για επούλωση, καθώς
  4.    Kαι καταστρέφει το συσσωρευμένο τοπικό λίπος.

Ενδείξεις

 • Τοπικό πάχος – Λιπογλυπτική
 • Κυτταρίτιδα
 •  Ραγάδες
 • Xαλάρωση του δέρματος
 • Μαύροι κύκλοι
 • Αναζωογόνηση δέρματος – Αντιγήρανση
 • Λεμφοίδημα – Αγγειακές διαταραχές
 • Τριχόπτωση – Γυροειδής αλωπεκία

 

Ασφάλεια 

 • Το διοξείδιο του άνθρακα είναι μη τοξικό και δεν προκαλεί εμβολή
 • Δεν αυξάνει την αρτηριακή πίεση
 • Δεν αυξάνει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα
 • Δεν παράγει ελεύθερες ρίζες
 • Δεν προκαλεί κάποια αλλεργική αντίδραση
 • Δεν βλάπτει τους συνδετικούς ιστούς που βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα
 • Αποβάλλεται με φυσικό τρόπο μέσω των πνευμόνων, του συκωτιού και του δέρματος

Το διοξείδιο του άνθρακα παράγεται φυσιολογικά από τα κύτταρα στο σώμα μας καθημερινά. Είναι παραπροϊόν του μεταβολισμού. Μεταφέρεται στο αίμα και εκπνέεται μέσω των πνευμόνων. Η μόνη πιθανή παρενέργεια της Carboxytherapy είναι η εμφάνιση μελανιάς στο σημείο της ένεσης.

Αντενδείξεις

Νεφρική ανεπάρκεια
Επιληψία θρομβοφλεβίτιδα
Μυοκαρδίτιδα
Στηθάγχη
Άπνοιες
Εγκυμοσύνη
Μολύνσεις

Διάρκεια Θεραπείας

Μία μέση συνεδρία διαρκεί από 15 έως 30 λεπτάκαι είναι απολύτως ανεκτή. Ο ασθενής νιώθει μονάχα μία ελαφρά πίεση στην περιοχή. Μοναδική πιθανή παρενέργεια είναι η εμφάνιση μελανιάς στο σημείο της ένεσης.Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, μπορεί να εμφανιστεί οίδημα στα σημεία των εγχύσεων το οποίο όμως υποχωρεί μέσα σε 48 ώρες.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται


Απαιτούνται από τέσσερις έως δώδεκα θεραπείες ανάλογα με τη φύση και την έκταση του προβλήματος,με συχνότητα 1-2 συνεδρίες ανά βδομάδα.Συνίσταται να γίνονται και μερικές επαναληπτικές συνεδρίες ανά εξάμηνο για συντήρηση των αποτελεσμάτων.

logo

Η ιατρός είναι αριστούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο «Α.Συγγρός»

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Αγίου Δημητρίου 5, Άγιος Δημήτριος
 • +30210 97 60 602
 • nmagalou@yahoo.gr

© 2022 Dermahealth. All rights reserved